Υποδομές

Κτιριακές Υποδομές

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών από τον Ιούνιο του 2022 στεγάζεται στο σύγχρονο Νέο Κτίριό του εντός της Πανεπιστημιούπολης του Ρίου.

Αναγνωστήριο

Στους Χώρους του Τμήματος λειτουργεί αναγνωστήριο στο οποίο υπάρχουν αντίτυπα από όλα τα προσφερόμενα διδακτικά συγγράμματα. Υπεύθυνη αναγνωστηρίου είναι το μέλος ΕΤΕΠ, κα.Ισμήνη Γούδη 

Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Για την υποβοήθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την προώθηση της επιστημονικής έρευνας το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών διαθέτει 2 Εργαστήρια:

  1. Το κεντρικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο οποίο όλοι οι φοιτητές έχουν ελεύθερη καθημερινή πρόσβαση.
  2. Το Εργαστήριο Μεταπτυχιακών Σπουδών, στο οποίο έχουν πρόσβαση οι μεταπτυχιακοί φοιτητές

Υποδομές Πανεπιστημίου

Οι φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό κεντρικών υποδομών του Πανεπιστημίου, όπως η Κεντρική Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Βιβλιοθήκη και Υπηρεσία Πληροφόρησης

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ) είναι η κύρια μονάδα πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αριστοτέλους στην Πανεπιστημιούπολη, ανατολικά του κτιρίου του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, και οι χώροι, οι συλλογές και οι υπηρεσίες της αναπτύσσονται σε τέσσερις ορόφους. Η εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου και η κατανομή των διαφόρων υπηρεσιών σε αυτό ακολουθεί σύγχρονα εργονομικά πρότυπα, ικανοποιώντας το σύνολο σχεδόν των αναγκών των επισκεπτών και χρηστών της ΒKΠ. Το κτίριο διαθέτει πλήρη δικτυακή υποδομή και σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μπορεί να φιλοξενήσει στα διάφορα αναγνωστήρια για μελέτη περίπου 400 άτομα.

Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό βιβλίων αλλά και ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης. Η αναζήτηση και χρήση των πηγών αυτών μπορεί να γίνει μέσω των εργαλείων και συστημάτων που παρέχονται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης.

Η ΒΚΠ είναι βιβλιοθήκη ανοιχτής πρόσβασης και δικαίωμα δανεισμού βιβλίων και χρήσης των υπηρεσιών της έχουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αρκεί να είναι κάτοχοι της κάρτας χρήστη της ΒΚΠ, η οποία εκδίδεται από το Τμήμα Δανεισμού.
Η ΒΚΠ παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παραγγείλουν άρθρα ή βιβλία από άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας ή του εξωτερικού μέσω της Υπηρεσίας Διαδανεισμού.

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης λειτουργεί καθημερινά τις παρακάτω ώρες: Δευτέρα - Παρασκευή : 08.00 - 21.00, εκτός από την περίοδο του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα, οπότε το ωράριο διαμορφώνεται ανάλογα.

Περισσότερα: http://www.lis.upatras.gr/

Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο εδρεύει στην ανατολική πλευρά της πανεπιστημιούπολης και συγκροτείται από ένα σύμπλεγμα αθλητικών χώρων πλήρως ανακαινισμένων, όπως κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης με ηλεκτρονικούς πίνακες αποτελεσμάτων και κερκίδες, αίθουσα γυμναστικής, αίθουσα οργάνων, αποδυτήρια, ντους, σάουνα. Διαθέτει επίσης υπαίθριους χώρους άθλησης υψηλών προδιαγραφών για αγώνες και ατομική ή ομαδική εκγύμναση όπως γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα και κερκίδες, σύγχρονες υποδομές αγωνισμάτων στίβου, υπαίθρια γήπεδα καλαθοσφαίρισης και τένις.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο οργανώνει πλήθος προγραμμάτων που απευθύνονται στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και εσωτερικά πρωταθλήματα.

Περισσότερα: http://gym.upatras.gr/