Πρόβλεψη τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά με υψηλή διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διδακτορική Διατριβή από: Παπαγιάννη Αλεξάνδρα

Έτος έναρξης: 2021

Μετά την πρόσφατη είσοδο του Ευρωπαϊκού Μοντέλου Στόχου στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΑΕ), το τοπίο σχετικά με τις διακυμάνσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθεί να είναι θολό στην τρέχουσα κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, μετά την εισαγωγή αυτού του μοντέλου, η επίτευξη μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας με ταυτόχρονη συμπερίληψη μεγαλύτερου μεριδίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και βελτιωμένων συστημάτων ενεργειακής απόδοσης δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων και επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν προμηθευτές ενέργειας. Ως εκ τούτου, ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να προτείνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και στην Elin Verd S.A. μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση με σκοπό τη χρήση αποτελεσματικών και εξειδικευμένων τεχνικών για την ακριβή πρόβλεψη των ελληνικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή διείσδυση των ΑΠΕ.

Κατάσταση: Σε εξέλιξη
Επιβλέποντες εκτός τμήματος: 

Μεταπτυχιακά

Τελευταία νέα & ανακοινώσεις

Προαιρετική πρόοδος – Μακροοικονομική ΙΙ-Τμήμα Β

17/05/2024|

Η προαιρετική πρόοδος στο μάθημα Μακροοικονομική ΙΙ- Τμήμα Β θα διεξαχθεί την Τρίτη 28.5.2024 από 13.00 έως 14.00 στο ΑΜΦ.3.

Η ύλη της προόδου έχει αναρτηθεί στο e-class του μαθήματος.

Ο διδάσκων

Αθ.Ταγκαλάκης

 

Από τη Γραμματεία

Δηλώσεις μαθημάτων ΠΠΣ επί πτυχίω

14/05/2024|

Από σήμερα έως 26-05-2024 η δικτυακή πύλη https://progress.upatras.gr/ για Δηλώσεις μαθημάτων επί πτυχίω θα είναι ενεργή.

Σημείωση: Μετά από την τελική αποθήκευση της δήλωσής σας, μπορείτε να εκτελέσετε την επιλογή “Ακαδημαϊκό Έργο” ώστε να ελέγξετε ότι τα δηλωθέντα μαθήματα έχουν καταχωρηθεί […]

Αναβολή διάλεξης ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΙ Τμήμα Α

14/05/2024|

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ 2024

 

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, η διάλεξη του μαθήματος Μακροοικονομική ΙΙ (τμήμα Α) της 15/5/2024 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα.

 

Ο διδάσκων,

Σωτήρης Παπαϊωάννου