Η σχέση ανάμεσα στις εκπομπές αέριων ρύπων, το επίπεδο θερμοκρασίας και της Οικονομικής Μεγέθυνσης. Ενδείξεις από την χρησιμοποίηση του Συνολικού Παράγοντα Παραγωγικότητας και των συνιστωσών του.

Διδακτορική Διατριβή από: Ρήγας Νικόλαος

Έτος έναρξης: 2017

Σκοπός της διδακτορικής διατριβής είναι να μελετηθούν οι επιπτώσεις του σύγχρονου προβλήματος της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία. Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής έχοντας επηρεάσει και την οικονομία θα αποτυπωθεί πως επηρεάζει οικονομικούς δείκτες όπως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, την Ανεργία, και την Παραγωγικότητα Εργασίας. Χρησιμοποιώντας δείκτες, που συμβάλουν αυξητικά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής όπως είναι οι εκπομπές ρύπων και η θερμοκρασία, θα διαπιστωθεί ποια είναι η επίδρασή τους σε οικονομικούς δείκτες από την πλευρά των κρατών αλλά και από την πλευρά των βιομηχανιών.

Κατάσταση: Σε εξέλιξη
Επιβλέποντες εκτός τμήματος: 

Μεταπτυχιακά

Τελευταία νέα & ανακοινώσεις

Δηλώσεις μαθημάτων ΠΠΣ επί πτυχίω

14/05/2024|

Από σήμερα έως 26-05-2024 η δικτυακή πύλη https://progress.upatras.gr/ για Δηλώσεις μαθημάτων επί πτυχίω θα είναι ενεργή.

Σημείωση: Μετά από την τελική αποθήκευση της δήλωσής σας, μπορείτε να εκτελέσετε την επιλογή “Ακαδημαϊκό Έργο” ώστε να ελέγξετε ότι τα δηλωθέντα μαθήματα έχουν καταχωρηθεί […]

Αναβολή διάλεξης ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΙ Τμήμα Α

14/05/2024|

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ 2024

 

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, η διάλεξη του μαθήματος Μακροοικονομική ΙΙ (τμήμα Α) της 15/5/2024 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα.

 

Ο διδάσκων,

Σωτήρης Παπαϊωάννου