PeopleCert υποτροφίες σε φοιτητές με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, για Προγράμματα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών

Μαρ

19

2024

https://www.peoplecert.org/scholarships

Υποτροφίες από την PeopleCert σε φοιτητές με καταγωγή από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, για Προγράμματα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών

*ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024*

Ο όμιλος εταιρειών PeopleCert ανακοινώνει τον 2ο Κύκλο του Προγράμματος Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» στη μνήμη διαπρεπών καθηγητών της Ομογένειας.

Yποτροφία «Βασίλης Κασαπίδης»
Υποτροφία «Δημήτρης Παντελάρας»
Υποτροφία «Αρίστη Κιμιατζή»

Η δράση υλοποιείται με την αρωγή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.) και στοχεύει στην έμπρακτη στήριξη της ελληνικής Ομογένειας της Πόλης, προσφέροντας σε αριστούχους νέους τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι υποτροφίες είναι ετήσιες – μέχρι του ποσού των €8.000 εκάστη – και περιλαμβάνουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ή το επόμενο εφόσον οι υποψήφιοι έχουν γίνει δεκτοί σε πρόγραμμα σπουδών.

Διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα, μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

Κατόπιν αξιολόγησης των υποβολών, θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους, εντός Απριλίου 2024.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε αυτή την ιστοσελίδα εντός Μαΐου 2024.

Προϋποθέσεις:
Επιλέξιμοι είναι οι μέχρι δεύτερης γενιάς φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών ή υποψήφιοι διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.
Η υποβολή υποψηφιότητας πρέπει να συνοδεύεται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στην αίτηση, εντός προθεσμίας. Η αποστολή όλων των παραστατικών πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τη φάση της συνέντευξης και το αργότερο έως 31 Μαρτίου 2024.

Λόγω του ότι κάποια πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους για τις υποτροφίες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ακόμα και χωρίς εκείνα τα δικαιολογητικά που δεν είναι επί του παρόντος διαθέσιμα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις προπτυχιακές σπουδές τους και να διανύουν τις μεταπτυχιακές σπουδές ή το διδακτορικό τους, ή να έχουν γίνει δεκτοί σε αντίστοιχο πρόγραμμα. Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές τους θα ακυρώνονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα για το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» εδώ.