Μέθοδοι εκτίμησης της κατανάλωσης ενέργειας από την εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων

Διδακτορική Διατριβή από: Ρετουνιώτης Ανδρέας

Έτος έναρξης: 2021

Κύριος σκοπός της διδακτορικής διατριβής αποτελεί η εκτίμηση και η διερεύνηση της ενέργειας η οποία καταναλώνεται κατά την παραγωγή των πιο γνωστών κρυπτονομισμάτων καθώς και εκείνων με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην αγορά, όπως για παράδειγμα το Bitcoin, το Ethereum, ή/και ανερχόμενων κρυπτονομισμάτων, όπως είναι το Cardano. Παράλληλα θα διενεργηθεί και η εξέταση των υπαρχόντων μεθόδων εκτίμησης της ενεργειακής δαπάνης προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς την ορθότητα των εκτιμήσεων τους, αλλά και διαφορές στην κατανάλωση ενέργειας αναμεσά στις διάφορες μορφές επικύρωσης που υπάρχουν στα κρυπτονομίσματα (PoW, PoS, etc). Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την παραγωγή (Co2 emissions, E-waste).

Κατάσταση: Σε εξέλιξη
Επιβλέποντες εκτός τμήματος: 

Μεταπτυχιακά

Τελευταία νέα & ανακοινώσεις

Δηλώσεις μαθημάτων ΠΠΣ επί πτυχίω

14/05/2024|

Από σήμερα έως 26-05-2024 η δικτυακή πύλη https://progress.upatras.gr/ για Δηλώσεις μαθημάτων επί πτυχίω θα είναι ενεργή.

Σημείωση: Μετά από την τελική αποθήκευση της δήλωσής σας, μπορείτε να εκτελέσετε την επιλογή “Ακαδημαϊκό Έργο” ώστε να ελέγξετε ότι τα δηλωθέντα μαθήματα έχουν καταχωρηθεί […]

Αναβολή διάλεξης ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΙ Τμήμα Α

14/05/2024|

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ 2024

 

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, η διάλεξη του μαθήματος Μακροοικονομική ΙΙ (τμήμα Α) της 15/5/2024 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έκτακτου κωλύματος του διδάσκοντα.

 

Ο διδάσκων,

Σωτήρης Παπαϊωάννου